Копие на 5 мита за соларната енергия

 
Опитът ни в проектирането и изграждането на фотоволтаични системи, както и срещите с клиенти ни помогнаха да изведем пет от най-честите заблуди, свързани със соларните системи, популярни сред хората.
Мит №1: Устройствата, захранвани със слънчева енергия, не работят през нощтт
Факт:Съхранението на енергия, произведена през деня, е възможно чрез акумулаторни батерии. По този начин е подсигурено захранване дори през нощта.
Мит №2: Не може да бъде произвеждано електричество, когато денят е облачен.
Факт:При облачност през деня, производителността на фотовотаичната система спада в рамките на 10% – 20%, но въпреки това ефективността е достатъчно висока. Пример за това е Германия, където слънцегреенето е точно толкова, колкото в Аляска, но е световен лидер в производството на електричество от фотоволтаици, на нея се пада дял от 31% от световното производство.
Мит №3 Соларната енергия е твърде скъпа 
Факт:Цената за изграждане на фотоволтаична централа в последните години значително намалява. Това е една от причините, поради които САЩ монтира над 60% от соларните си мощности през последните 3 години.
Мит №4: Соларните системи работят по-добре при по-горещ климат.
Факт:Фотоволтаичните клетки използват слънчевата светлина, а не горещината, за да създават електричество. Следователно, противно на популярните схващания, по-високите температури не оказват пряко влияние върху производителността на панелите.
Мит №5: Фотоволтаичните панели не са устойчиви на по-тежки климатични условия  /сняг, градушка, вятър и др./
На пръв поглед соларните панели изглеждат лесно чупливи, но фактите сочат обратното. Технологията на производство е изцяло съобразена с климатичните особености на Земята. Тук е моментът да припомним, че фотоволтаични системи има дори в космоса, като те служат за захранване на електрониката в совалките. Едни от най-големите соларни електроцентрали са разположени в пустините, където постоянно са под натиска на пясъчни бури и ветрове. Снегът също не представлява пречка за панелите. Тъмният им цвят спомага за по-бързото му топене.
Ако все още имате въпроси и колебания относно соларната енергия, нашият екип е насреща, за да разясним всичко, което Ви интересува.
02 / 488 17 47  |  02 / 444 74 80  
info@motto-engineering.eu
 
Свързани статии:
 
             
Соларни системи за ток за Вашия дом
Соларни системи за ток за Вашия бизнес
Мотто Инженеринг надскача конвенционалните соларни системи и влиза във всеки дом
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Копирай линка
Сподели статията

Винаги сме готови да обсъдим вашите идеи,  свържете се с нас

Обадете ни се

02 488 17 47
02 444 74 80
0885 031 305
0886 144 748

Пишете ни

Намерете ни

бул. Акад. Иван Гешов 104,
ет.6, офис 7
(до Пощенска банка,
вход на бул. Гешов)
София 1612
вижте карта

ЗАПИТВАНЕ ЗА ПРОДУКТ