Иновативните решения на КАСО, представени на InterSolar 2015

Продължаваме темата за Intersolar2015 за иновациите, експериментите и тенденциите при ВЕИ, с новите решения показани от дългогодишните ни партньори от KACO New Energy GmbH.
Ето и част от по-интересните продукти, които те представиха на тазгодишното изложение.
KACO Blueplanet ultraflex и KACO blueplanet ultragate
Ултраверторите комибнират предимствата на DC– оптимайзерите, микро инверторите и стандартните стрингови инвертори в една обща концепция. Монтират се директно на соларните модули и DC/ACпреобразуването се извършва на нивото на напрежение на панела, като по този начин се намаляват загубите от инвертиране и се намалява стреса върху материалите. Също както и микро инверторите, МРР – тракинг-а на ултраверторите се осъществява за всеки отделен модул, като така се оптимизира добива от системата. Всеки ултравертор предоставя информация за произведената от него електроенергия. Ултраверторите се свързват последователно в стрингове, като позволяват свързването на модули с различна мощност, модули от различни модели, включително и модули от различни производители.
Blueplanetultragateeустройство, което изпълнява функциите на свързващо с мрежата звено, контрол на стринговете и комуникация с операторите на системата. То следи всички електрически параметри на системата да бъдат в границите определени от оператора на електроразпределителната мрежа. Изпълнява функциите на защита от пренапрежения и дистанционен мониторинг.
Blueplanetflexgateпритежава модулно мащабируема изходна мощност, която варира от 1 до 11kVAпри монофазно изпълнение и от 3 до 20kVAпри трифазно изпълнение.
 
Blueplanetgridsave14.0 TL3 и 120 TL3
И двете устройства предлагат интелигентен мениджмънт на енергията произведена от соларни системи и съответно максималното използване на електроенергия генерирана от ВЕИ. Тези двупосочни, работещи с акумулаторни батерии, инвертори работят отлично, както с всякакъв тип променливотокови източници (ЕРМ, дизелови генератори и т.н.) така и с всички актуални видове батерии. С вградената функция за резервно захранване, те осигуряват непрекъснатост на захранването във всеки момент. Разполагат и с изключително полезната функция да подават мощност в моментите на пикови натоварвания, като осигуряват плавен товаров профил на потребителя.
 
Blueplanet gridsave eco 5.0 TR1
Gridsaveeco5.0 TR1 е по същество умален модел на 14.0 TL3 и 120 TL3, подходящ за домакинства и микро предприятия. Този енергиен мениджър има високо ефективни алгоритми за комуникация и синхронизиране на фотоволтаичния генератор, стринговия инвертор, акумулаторния блок и обществената електроразпределителна мрежа. Той гарантира, че системата Ви ще работи с максимална ефективност и ще уползотворите максимално голяма част от произведената соларна енергия.
 
 

Копирай линка
Сподели статията

Винаги сме готови да обсъдим вашите идеи,  свържете се с нас

Обадете ни се

02 488 17 47
02 444 74 80
0885 031 305
0886 144 748

Пишете ни

Намерете ни

бул. Акад. Иван Гешов 104,
ет.6, офис 7
(до Пощенска банка,
вход на бул. Гешов)
София 1612
вижте карта

ЗАПИТВАНЕ ЗА ПРОДУКТ