Енергийна ефективност – програмно кредитиране

Мотто Инженеринг и ПроКредит Банк в сътрудничество по програма за кредитиране на енергийна ефективност.
Въпреки отиващото си лято все пак имаме добри новини за всички, които проявяват интерес към каузата на зелената енергия.
Поредната крачка към все по-достъпните решения, свързани с пестенето и производство на собствена енергия, е вече факт и от този месец Мотто Инженеринг е партньор на ПроКредит Банк в Програма за Кредитиране на Енергийната Ефективност (REECL).
Програмата е разработена от Европейската комисия, Европейската банка за възстановяване и развитие и Агенцията за енергийна ефективност на Република България, като представлява кредитен механизъм от 40 милиона евро за финансиране на енергийната ефективност в жилищния сектор и допълнителни 14 милиона за безвъзмездна помощ.
На практика всяко частно лице, което желае да инсталира фотоволтаична система, нова дограма или газов котел може да получи от 20% до 35% грант(безвъзмездна помощ) за това, в зависимост дали се изпълнява единичен или групов/етажен проект.
След като програмата беше успешно приложена от 2005 г. до 2009 г., тя продължава да функционира и до днес, а нашите партньори от ПроКредит Банк са най-активната финансова институция в това отношение. Нещо повече. Работейки в духа на европейските директиви и цели за зелена икономика, от банката предоставят и кредитни линии за внедряване на зелени технологии в предприятията, разработени по собствена за банката методология.
“Имайки предвид очакваното увеличение на цената на тока в близките години, вече отчитаме все по-голям интерес към домашните фотоволтаични инсталации. Съществуването на финансов инструмент, който да подпомага изграждането им е нещо, което липсваше до скоро на пазара” коментира инж. Светлана Пейчева – Мениджър Маркетинг на Мотто Инженеринг.
Вече са на лице и първите домакинства, възползвали се от грантовата схемаза финансиране по програмата и инвестирали в дългосрочно намаляване на разходите си за енергия.
Уважаеми читатели, бихме искали да ви уведомим, че кредитните продукти REECL на ПроКредит банк вече не са актуални поради усвояване на кредитната линия на програмата. Ако все още имате интерес от кредит за енергийна ефективност можете да разгледате програмата на Райфайзен банк за енергийна ефективност.
*****
ПроКредит Банк (България) е част от международна група от 22 целево-ориентирани финансови институции, включително и ПроКредит Банк Германия, чиято дейност е насочена към развиващите се страни и икономиките в преход в три региона на света: Източна Европа, Латинска Америка и Африка. ПроКредит Банк (България) е основана през октомври 2001 г. и предлага банкови продукти и услуги на малки и средни предприятия и физически лица. За разлика от останалите банки, ПроКредит Банк не развива приоритетно потребителски кредити. Вместо това, ние се концентрираме върху отговорното банкиране и изграждане на спестовна култура сред нашите клиенти.
За повече информация, ние сме насреща:
02 / 488 17 47  |  02 / 444 74 80  
info@motto-engineering.eu
 
Свързани статии:
Автономни соларни системи
Какви стъпки трябва да предприемем?
Мотто Инженеринг надскача конвенционалните соларни системи и влиза във всеки дом

Копирай линка
Сподели статията

Винаги сме готови да обсъдим вашите идеи,  свържете се с нас

Обадете ни се

02 488 17 47
02 444 74 80
0885 031 305
0886 144 748

Пишете ни

Намерете ни

бул. Акад. Иван Гешов 104,
ет.6, офис 7
(до Пощенска банка,
вход на бул. Гешов)
София 1612
вижте карта

ЗАПИТВАНЕ ЗА ПРОДУКТ