KACO FuelSave – интелигентното решение за хибридни енергийни системи с фотоволтаичен и дизел-генератор

Комбинацията от фотоволтаична система и дизелов генератор предлага предимствата и на двете системи, като в същото време елиминира възможните недостатъци: Слънчевата енергия е сравнително евтина и няма почти никакви разходи по поддръжка, но от друга страна, работата на системата е ограничена от продължителността на деня (докато към системата няма свързан акумулаторен блок).  Дизеловите генератори произвеждат електроенергия денонощно, но работата им предизвиква доста разходи.
Ключът за хващането на огромния потенциал на хибридните решения е интелигентна система за управление на енергийните източници работещи в системата. КАСО FuelSave има интелигентен управляващ блок, който осигурява оползотворяването, на колкото е възможно  повече слънчева енергия, като в същото време поддържа генератора в оптимален работен режим. По този начин КАСО FUEL SAVE предлага всички предимства на хибридната система и изключва недостатъците на съставящите я компоненти.
Фотоволтаична система
Дизелов Генератор
+  без разходи за гориво
 +  налична мощност по всяко време
+  0% вредни емисии
+  доказана и надеждна технология
+  без разходи за поддръжка 
+  възможност за работа навсякъде 
+  слънцето е неограничен източник на енергия
 
 –   ограничено време за работа
–  високи оперативни разходи
 
 
 
 
+  ниски разходи за електроенергия
 
 
+  намалена консумация на гориво
 
 
+  намалени CO2емисии
 
 
+  удължено време на работа, дължащо се на намалената консумация на гориво
 
Замяната на електроенергия произведена от дизелов генератор със зелена енергия от фотоволтаична система е печелившо днес! Значителното развитие на производствените процеси и голямото увеличение на ефективността на фотоволтаичната технология доведе до значително намаляване на цената на произведената електроенергия, правейки я доста по-евтина от енергията произведена от дизелови генератори.И тази разлика, в полза на слънчевата енегия, ще се увеличава в бъдеще.
С използването на KACO Fuel Save, периоди между 3 и 5 години за възвръщане на инвестицията са често срещани. Намаляване на  разходите за дизелово гориво с 25% могат да се постигнат, дори повече – в зависимост от приложението и дневния товар, може да се очаква до 200% и повече възвръщане на инвестициите за 10 годишен период. Освен това 2.5 тона  CO2 емисии на всеки спестени 100 литра дизелово гориво, биха помогнали за намаляване на глобалното затопляне.
Fuel Save – По-добрата система
Хибридните автономни системи PV – дизел се характеризират от профилите  на генераторите (дизелов и фотоволтаичен) и този на потребителите, които се различават по отношение на времето. Осигуряване на електроснабдяване означава да се напаснат един към друг тези профили. Една Fuel Saveсистема е съставена от дизелов генератор, фотоволтаичен генератор, силова електроника(инвертори), и нужната процесно-изчислителна мощност, за да координира всеки отделен компонент на системата. Измервателни точки регистрират всички токове и напрежение, които формират базата, спрямо която се изчислява и оптимизира отношението Дизел – Фотоволтаик.
Контролера получава данни от измервателните точки, и гарантира, че се оползотворява максимално количество слънчева енергия без това да пречи на работата на дизеловия генератор.
Fuel Save е решение с много различни приложения. На места където дизеловите генератори представляват основно захранване, KACO Fuel Save ще Ви помогне да намалите разходите си за гориво. Без значение дали става въпрос за промишлени инсталации, хладнилни помещения, напоителни системи, отдалечени ваканционни селища и много други, KACO FuelSave може да служи на индивидуалните потребности.
Ключът към върхови постижения: Качеството.
Да работи с товар под препоръчителния минимум е неблагоприятно за дизеловите генератори и намалява ефикасността им. По тази причина, за да работи генератора в идеални работни граници, КАСО Fuel Save ограничава фотоволтаичния генератор, веднага, когато прецени, че се създават условия за влошаване на работата на дизловия генератор.
При облачно време и променяща се слънчева радиация, съответно и  бързо променяща се изходна мощност от фотоволтаичната система, KACO Fuel Save поддържа мощността на PV системата на постоянно ниво, като по тази начин предпазва ел. инсталация от нестабилност.
Уеб – базирана мониторинг система показва ефективността на системата Ви по всяко време. С нейна помощ можете да наблюдавате моментните стойности на изходните мощности на дизеловия и PV генератори, както и стойностите на ток и напрежение на системата.
Свържете се с нас за конкретно решение за Вашата хибридна енергийна система:
02 / 488 17 47  |  02 / 444 74 80  
info@motto-engineering.eu
 
Свързани статии:
Автономни соларни системи

Копирай линка
Сподели статията

Винаги сме готови да обсъдим вашите идеи,  свържете се с нас

Обадете ни се

02 488 17 47
02 444 74 80
0885 031 305
0886 144 748

Пишете ни

Намерете ни

бул. Акад. Иван Гешов 104,
ет.6, офис 7
(до Пощенска банка,
вход на бул. Гешов)
София 1612
вижте карта

ЗАПИТВАНЕ ЗА ПРОДУКТ