Тийм билдинг в трънския край

В средата на м. Май, когато пролетта е в своя разцвет, екипът на „Мотто-Инженеринг” се отдаде на кратък, но пълноценен отдих. Пътувахме до с. Горочевци, 100 км. ни деляха  от забързаната софийска атмосфера.
Първата спирка от пътуването беше в близост до гр. Трън. –  ждрелото на р. Ерма. То е с дължина около 100 метра и ширина в най-тясната част около 5 метра. От двете страни на реката се издигат отвесни скали с височина около 150-200 м. Част от екипа поеха по Трънската екопътека, която разкрива красотите на ждрелото отблизо.  Преди повече от век, посещавайки това ждрело, големият български писател Алеко Константинов възкликва възхитен: „Какво, Швейцария ли?“. 
Пасивните туристи от екипа пък останаха на поляната край р. Ерма, която е изцяло пригодена за развлечение както на възрастни, така и на деца.
Така премина първият следобед до пристигането ни в комплекса, където отседнахме. Приказно място сред природата, неопетнено от градския шум и суета. Децата на „Мотто-Инженеринг”  играха на воля, необезпокоявани от гневни съседки.
Възрастните пък се насладиха на прясно изпечено чеверме и вкусна пъстърва, приготвена на плоча и така до по-късните часове на вечерта.
Новият ден започна с ухание на току що приготвени палачинки, пържени филийки и мекици в комбинация с ароматно домашно сладко. След такава закуска спортният полуден беше неизбежен – федербал, волейбол и добрата, стара „гоненица” за по-малките. Така неусетно стигнахме до ранния следобед и поехме обратно към София, но пътуването далеч не беше без спирки. Първата беше в с. Студен извор – „Музейна сбирка на българското кисело мляко” , където похапнахме вкусен домашен кашкавал и разбира се – кисело мляко.
           
Втората спирка – скалния параклис „Света Петка” в гр. Трън, където се смята, че известно време е живяла самата Св. Петка – покровителка на българския народ и семейството. Тук всеки от нас запали свещичка и се помоли за своето малко чудо.
Така, заредени с положителни емоции, продължихме по пътя към София и новата седмица.
02 / 488 17 47  |  02 / 444 74 80  
info@motto-engineering.eu
 
Свързани статии:
Приказната къщичка и зелената енергия
 
 
 

Копирай линка
Сподели статията

Винаги сме готови да обсъдим вашите идеи,  свържете се с нас

Обадете ни се

02 488 17 47
02 444 74 80
0885 031 305
0886 144 748

Пишете ни

Намерете ни

бул. Акад. Иван Гешов 104,
ет.6, офис 7
(до Пощенска банка,
вход на бул. Гешов)
София 1612
вижте карта

ЗАПИТВАНЕ ЗА ПРОДУКТ