Мотто Инженеринг надскача конвенционалните соларни системи и влиза във всеки дом

В Мотто Инженеринг обичаме да доказваме, че си разбираме от работата и не се оставяме да бъдем хванати неподготвени, когато става дума за иновации и удовлетворение на клиента. След пика на изграждане на големи централи, вече сме в ерата, когато покриването на собствената консумация на електроенергия чрез ВЕИ излиза на преден план и ние вярваме, че правилната стъпка за нашата компания е да не спираме да предлагаме нововъведения.
Докато обичайните покривни фотоволтаични системи често будят смесени чувства в клиентите, било поради цената на акумулаторния блок или поради процедурите по присъединяване към разпределителната мрежа на съответното ЕРП, в Мотто Инженеринг предлагаме достъпни и иновативни решения, които дават възможност за използване на слънчевия ресурс от всяко домакинство.
Благодарение на системата ни за енергиен мениджмънт (СЕМ), при излишък на произведената енергия, подаването към мрежата на практика се елиминира и редуцира до покриване на моментната консумация.
Опционално за включване на допълнителни консуматори при висок пик на производството на енергия предлагаме така неречените SmartPlugs (интелигентни контакти), които позволяват захранване на ел.уреди извън първоначално предвидените.
При недостиг на енергия от соларната инсталация, консумацията се компенсира от обществената мрежа. Целта е да се избегнат процедурите по присъединяване, както и скъпият акумулаторен блок. По този начин системата е достъпна и лесна за използване, като се състои само от компоненти необходими за използване на моментния ресурс от слънцето, а именно: панели, инвертор, дата логер, междинен електромер и необходимият брой SmartPlugs.
Друг опростен вариант, който е приложим във всеки дом е система с 1 или 2 панела и микроинвертор. Така създадената инсталация се доставя готова за включване към контакт и подава захранване директно в мрежата на къщата. Цялата моментна консумация или част от нея се покрива от производството на микросоларната система като към системата е включен електронен електромер, който измерва произведената енергия. На практика системата е подходяща за всички сгради и жилищни постройки, които имат достъп до електро-разпределителната мрежа.
Въпреки, че описаните системи не могат да предложат автономността, която дават off-grid инсталациите, чрез опростеността си те са практично и изгодно решение за моментите, в които слънцето щедро предлага помощта си. За нас остава само да определим оптималния  за Вашите нужди начин, по който да я използвате. Нещо, в което като водеща компания в сектора, имаме традиции.
Ако и Вие имате нужда от такава система за производство на електроенергия или от друго инженерингово решение в областта на възобновяемите енергийни източници, обадете ни се:
02 / 488 17 47  |  02 / 444 74 80
info@motto-engineering.eu
 
Свързани статии:
Какви стъпки трябва да предприемем?
Автономни соларни системи
Кредитиране по REECL с 20% грант

Копирай линка
Сподели статията

Винаги сме готови да обсъдим вашите идеи,  свържете се с нас

Обадете ни се

02 488 17 47
02 444 74 80
0885 031 305
0886 144 748

Пишете ни

Намерете ни

бул. Акад. Иван Гешов 104,
ет.6, офис 7
(до Пощенска банка,
вход на бул. Гешов)
София 1612
вижте карта

ЗАПИТВАНЕ ЗА ПРОДУКТ