SunEye – Приборът за изчисляване на потенциалната засенченост

За да може да се определи с максимална точност оптималното разположение на една бъдеща фотоволтаична система, ние извършваме изчисляване на потенциалната засенченост на даденото място или покрив.
 
С помощта на професионално устройство побиращо се в едната ръка, както и подходящ софтуер можем да преценим как ще влияят засенчванията от околните предмети, дървета, сгради и обекти не само през различните часове на деня, но и през различните сезони на годината.
Продуктът на щатската компания Solmetric Corporation – SunEye е уред, който е снабден с GPS координация и прецизен алгоритъм на действие. На тяхна база могат да се извършат доста времеемки изчисления за точно определено и конкретно място. Резултатите допълнително се обработват и се преценяват от екипа, който ще проектира въпросната система. Основното приложение на този прибор е при професионално инсталиране и разполагане на фотоволтаични модули, но също така той намира и сфера на изява при оценяване на соларния достъп с цел енергийна ефективност, при изграждане на пасивни домове, “зелени архитектури”, както и при оптимизиране на микроландшафтната архитектура около вече съществуваща система.
 
 
С главното си приложение в PV дейността , SunEye може да даде конкретна и щателна оценка и по този начин да се определи подходящото местоположение, наклон и ориентация на всяка фотоволтаична система – няма значение от броя на модулите, разположението на покрив или земя или вида на системата – за собствени нужди или за продажба на добитата енергия.
 
След заснемане на мястото, което е предвидено за инсталиране на PV системата, и след снемане на данни отнасящи се за глобалното разположение, устройството предоставя данни за пътя на Слънцето през различни месеци, както и зависимостта на засенчванията по часове за дадения обект. Благодарение на това могат да се прецени, кои околни обекти, кога ще хвърлят сянка. Също така може да се визуализира процентно по месеци достъпа на въпросното място до слънчева радиация, както и графична зависимост на засенчванията във функция на месеците и часовете.
 
 
С няколко отделни сесии (заснемания) и натрупан опит от изградените до сега централи, лесно можем да определим оптималното разположение на дадена соларна система при специфични особености на мястото за разполагане (частични засенчвания) или изисквания по отношение на сезонно условие за консумация (пролет – есен, лято).
 
Със SunEye се борави лесно, спестява се време, а предоставените резултати са с професионална точност.
А при желание от Ваша страна, винаги можем да бъдем на разположение и да направим необходимата оценка и одит – за да може да вземете максилното количество енергия от Слънцето:)
 
02 / 488 17 47  |  02 / 444 74 80  
info@motto-engineering.eu
 
 
 

Копирай линка
Сподели статията

Винаги сме готови да обсъдим вашите идеи,  свържете се с нас

Обадете ни се

02 488 17 47
02 444 74 80
0885 031 305
0886 144 748

Пишете ни

Намерете ни

бул. Акад. Иван Гешов 104,
ет.6, офис 7
(до Пощенска банка,
вход на бул. Гешов)
София 1612
вижте карта

ЗАПИТВАНЕ ЗА ПРОДУКТ