Копие на Повишаване на ефикасността при фотоволтаичните системи

Повишаване на ефикасността при фотоволтаичните системи
 
HUB системите (асистентите) представляват готов набор от настройки за различните видове автономни системи (такива с налична мрежа, с дизелов генератор, работещи заедно с мрежови инвертори и др.). С тяхното използване, Victron улеснява инсталаторите и в същото време помага на крайните потребители да извлекат максимума от техните системи.
 
HUB-1
 
HUB-1 системата е така конфигурирана, че да се консумира приоритетно електроенергията произведена от фотоволтаичната система, а обществената електроразпределителна мрежа да служи като резерв. Инверторите от сериите Multiplus и Quattro позволяват излишъкът от енергия да се подава обратно към обществената мрежа в случаите, когато електроенергията произведена от соларната система надвишава нужната енергия за заряд на акумулаторите и захранване на консуматорите. По този начин се постига 100% оползотворяване на слънчевата енергия.
 
Схема на свързване на HUB-1 система:
 
HUB-2
 
 
HUB-2 асистентът е разработен за системи изградени с мрежов инвертор, който да захранва консуматорите в домакинството, а излишната соларна енергия да се складира в акумулаторния блок с помощта на Victron инвертор с вграден заряден контролер. При този тип система, акумулаторният блок би трябвало да се оразмери, така че да осигурява захранване от началото на тъмната част на денонощието (момента в който фотоволтаичните модули спират да работят) до момента в който домакинството преминава на нощна тарифа за електроенергия. По този начин се намаляват разходите за закупуване на скъпи акумулаторни батерии.
 
Схема на свързване на HUB-2 система:
 
HUB-4
HUB-4 e система разработена да работи в паралел с обществената електроразпределителна мрежа. Системата използва Victron Multi/Quattro като основен елемент. Настроена е, така че оптимизира собственото потребление, а излишната електроенергия от фотоволтаичния генератор се складира в акумулаторни батерии и в последствие се използва за захранване на консуматорите. Когато има наличие на критични консуматори, чиято работа не трябва да бъде прекъсвана, инверторите имат UPS функция, която не позволява прекъсване на електрозахранването при отпадане на обществената мрежа.
 
 

Копирай линка
Сподели статията

Винаги сме готови да обсъдим вашите идеи,  свържете се с нас

Обадете ни се

02 488 17 47
02 444 74 80
0885 031 305
0886 144 748

Пишете ни

Намерете ни

бул. Акад. Иван Гешов 104,
ет.6, офис 7
(до Пощенска банка,
вход на бул. Гешов)
София 1612
вижте карта

ЗАПИТВАНЕ ЗА ПРОДУКТ