Немски Start-up презентира соларна станция за електромобили за домашна употреба в Мюнхен

Подобно на планираната вече мрежа за електромобили в Холандия, единичната система за зареждане в Мюнхен цели да повиши интереса към мобилността без въглеродни емисии.
Базираната в Зюсен, Германия компания Ейт (Eight)  представи през 2013 в изложбената зала на БМВ – Свят мини-зареждаща станция за автомобили, захранвана от слънчева енергия. Станцията е втора версия на модела Pont. One, който зарежда до 4 автомобила. Тази умалена версия е предназначена за персонална употреба или използване в малки предприятия с ограничен брой автомобили.
Ейт са разработили прототипа така, че да подхожда на уникалната архитектура на БМВ – Свят. Облите извивки са плод на параметричното дигитално проектиране на компанията и на технологиите за устойчиво производство, които тя използва. Самата електроника обаче не е произведена от Ейт, а от АББ (ABB) – световен лидер в областта на автоматизацията, които са вградили в станцията същата електроника като тази използвана в холандската мрежа за зареждащи станции.
Ейт и АББ са партньори в инициативата ‘Електромобилни Връзки’ на федералните провинции Бавария и Саксония, която включва още партньори като БМВ – Груп, железниците DeutscheBahn(DB), енергийния концерн RWE, Университетът в Бамберг, Германският Университет на Въоръжените Сили в Бавария и Техническият Университет в Дрезден. Зареждащата станция се числи към инициативите на ‘Електромобилни Връзки’, за които се отпуска финансиране в посока научни изследвания и развитие на тeзи бъдещите транспортни технологии.
По последни данни правителството на Германия е субсидирало изследователска и развойна дейност по отношение на електромобилността на стойност 1.9 милиарда долара. Това е в следствие на обявения от Ангела Меркел план да има 1 милион електромобили по немската националната пътна мрежа до 2020 година като тази цифра за сега е 5 500. Германия е една от 15-те страни членки на Инициатива за Електромобили (EVI) – междуправителствена инициатива целяща да въведе и развие електрическия транспорт в световен мащаб. 
Според Кристоф Рьоснер, изпълнителен директор на Ейт, Point One S е необходимата връзка между хората, транспортния сектор и възобновяемите енергийни източници. Простият дизайн и начин на употреба са предпоставки хората да разберат и усетят потенциала на устойчивото за околната среда придвижване, твърди още Рьоснер.
От компанията твърдят, че Point One Sе способна да зареди батерията на пилотния електромобил на БМВ – i3 на 80 % в рамките на 30 минути, което ще осигури пробег от 130 км.В партньорство с Университетът по Дизайн в Гмойнд екипът на Ейт разработва интерактивен интерфейс, който да позволява идентификация на различните потребители, режими на зареждане и дори подробности относно избран маршрут. Обмисля се дори ‘интелигентна’ LED система, която да осветява станцията в различни цветове спрямо това дали е в режим на работа или е свободна.
Очаква се през 2014 г производстовто на станцията да е вече факт.
Източник: http://www.eco-business.com
Ако и Вие имате подобно или друго инженерингово решение в областта на възобновяемите енергийни източници, обадете ни се:
02 / 488 17 47  |  02 / 444 74 80
info@motto-engineering.eu

Копирай линка
Сподели статията

Винаги сме готови да обсъдим вашите идеи,  свържете се с нас

Обадете ни се

02 488 17 47
02 444 74 80
0885 031 305
0886 144 748

Пишете ни

Намерете ни

бул. Акад. Иван Гешов 104,
ет.6, офис 7
(до Пощенска банка,
вход на бул. Гешов)
София 1612
вижте карта

ЗАПИТВАНЕ ЗА ПРОДУКТ